X
تبلیغات
گروه کوهنوردی پرستو - تغذیه وبهداشت
برای خستگی ورزش پنجشنبه یازدهم شهریور 1389 14:2
 

انگور

یك متخصص تغذیه گفت: مصرف انگور خستگی را برطرف می‌كند و به دلیل داشتن پتاسیم برای برطرف كردن ضعف بدن مفید است.

: مصرف آب انگور تازه می‌تواند یبوست كه عوارض آن بی اشتهایی، نفخ، سردرد، تشنگی مفرط و بوی بد دهان را از بین برد.

: غوره حالت كال انگور است و برای درست كردن سركه استفاده می‌شود و سركه حاصل از تخمیر دانه‌های انگور در تسكین خارش‌های پوستی و جلدی مؤثر است.

: انگور سرشار از پتاسیم است كه برای برطرف كردن ضعف بدن مفید است. افراد مبتلا به ناراحتی‌های قلب و اعصاب می‌تواتند مفید باشد. انگور برای سلامت قلب، ریه و كلیه مفید است و به علت داشتن املاح و مواد سلولزی، ملین و مدر است و برای مبتلایان به اوره خون مناسب و سازگار است.

این متخصص تغذیه گفت: دانه‌های خشك انگور صفرا و بلغم را رفع می‌كند. اتصالات را قوی می‌كند و حالت‌های خستگی را برطرف می‌كند. روغن هسته انگور حاوی اسید‌های چرب غیر اشباع است كه مصرف آن بسیار مفید است.

منبع : سلامت

 

نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

شروع صبح با میوه یکشنبه هشتم فروردین 1389 17:56
 

 

هر روز صبح را با یك نوع میوه از قبیل موز یا میوه‌های ریز آغاز كنید؛هلو،گلابی یا خربزه و هندوانه را به وعده غذایی ظهر خود بیفزایید و میوه‌های تازه یا خشك را به عنوان شیرینی و تنقلات و میان وعده برگزینید.
سیب‌زمینی شاید جزو یكی از محبوب‌ترین غذاها باشد.چربی كمی دارد و كربوهیدرات بالا كه تقریبا بسرعت در بدنمان تبدیل به قند می‌شود.

سعی كنید روز خود را با یك لیوان آب میوه شروع كنید،تا صبحی سالم داشته باشید.اگرچه باید به خاطر داشته باشیم،آب میوه كالری بیشتر و فیبر كمتری نسبت به میوه تازه دارد،اما باز هم به عنوان یكی از 5 بخش توصیه شده میوه و سبزی‌های روزانه به شمار می‌آید.
محققان معتقدند،فلاوونوئیدها ما را در برابر سرطان حفاظت می‌كنند.ایندول‌ها هم كه نوعی دیگر از فیتوكمیكال‌ها هستند در خانواده كلم‌ها به وفور یافت می‌شوند و ما را از انواع امراض مزمن محافظت می‌كنند.بتاكاروتن‌ها كه شناخته‌شده‌ترین كاروتنوئیدها هستند،به هویج و دیگر سبزی‌ها و میوه‌ها،رنگ‌های نارنجی،قرمز و زرد می‌دهند و در بدن ما به ویتامین A تبدیل می‌شوند.
لیكوپن نیز كه در گوجه ‌فرنگی وجود دارد،ما را از بیماری‌های آب مروارید،سرطان،بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های چشمی حفاظت می‌كند.این هم دلیلی مهم برای لزوم مصرف غذاهای رنگی (البته از نوع طبیعی)‌.
این دسته از مواد جزو استروژن‌های گیاهی هستند و به نظر می‌رسد اثراتی مشابه استروژن داشته باشند.فواید آنها شامل موارد زیر است:كاهش چربی خون و كاهش خطر سرطان‌های وابسته به هورمون؛مانند سرطان‌های سینه،تخمدان،پروستات و سرطان رحم.
فیبر محلول كه در آب به حالت نامحلول و چسبناك درمی‌آید؛گوارش غذا را آهسته می‌كند و به شكم احساس پر بودن بیشتری می‌بخشد.می‌توان آنها را در سیب،مركبات و هویج یافت.
فیبر نامحلول هم سرعت رد شدن غذا را از روده‌ها افزایش می‌دهد و در سبوس گندم،سبزی‌ها و تمامی دانه‌ها یافت می‌شود.

منبع: سلامت

نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

توت فرنگی پنجشنبه بیستم اسفند 1388 9:47
 

 

توت فرنگی قلب را محافظت می‌کند، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد، همچون یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند و برای مغز مفید است.

محققان علوم پزشکی در مرکز سلامت سالمندان دریافتند زنانی که بیش از یک بار در ماه از این میوه استفاده می‌کنند به میزان شانزده ممیز دو دهم درصد کمتر از دیگران به بیماری کاهش قوای حافظه و آلزایمر مبتلا می‌شوند.

بیماری آلزایمر که توسط پزشکی آلمانی به همین نام کشف شد، در واقع نوعی اختلال حافظه محسوب می‌شود که در سنین بالا روی می‌دهد.

مغز ما از میلیون ها سلول عصبی تشکیل شده است و هر دسته از این سلول‌های عصبی با هم یک بخش را تشکیل می‌دهند و هر بخش عهده دار یک مسئولیت است به عنوان مثال بخش بینایی که در ناحیه پشت سری قرار گرفته، مسئول بررسی اطلاعاتی است که از چشم ها آمده است؛ بدین ترتیب ما تشخیص می‌دهیم که چه دیده‌ایم.

این سلول‌های عصبی برای بررسی و انتقال اطلاعات با یکدیگر و با بخش های دیگر در ارتباطند، این ارتباط به صورت جریان الکتریکی کوچکی است که از یک سلول به سلول بعدی انتقال پیدا می‌کند اما چون این سلول‌ها به یکدیگر نچسبیده‌اند، بین آنها یک فضای خالی کوچک وجود دارد.

این فضای خالی کوچک توسط یک ماده شیمیایی مخصوص پر می‌‌شود که انتقال جریان الکتریکی بین سلول‌ها را سریع تر و آسان تر می‌کند.این ماده شیمیایی مخصوص که سروتونین نام دارد، توسط خود مغز ترشح می‌شود.

با بالا رفتن سن و پیر شدن سلول‌ها، ترشح این ماده شیمیایی یا سروتونین کاهش   می‌یابد، بدین ترتیب ارتباط بین سلولی و انتقال اطلاعات دچار مشکل می‌شود. این مشکل بیش از همه در بخش حافظه و خاطرات خود را نشان می‌دهد.

خاطره‌ها ترکیبی هستند از یادآوری دیده‌ها و شنیده‌ها و احساسات که براى یادآوری آنها مغز نیاز به برقراری یک ارتباط پیچیده سلولی بین همه بخش‌ها دارد به همین دلیل با بالا رفتن سن و کم شدن ترشح سروتونین در مغز، خاطره‌ها کمرنگ یا فراموش می‌شوند.

در بیماری آلزایمر ترشح سروتونین به شدت کاهش می‌یابد اما این مسئله همیشه به علت پیر شدن سلول ها نیست.

سکته مغزی که باعث از دست رفتن بخشی از سلول‌های مغز می‌شود یا شوک عاطفی پس از فوت عزیزان می‌توانند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهند. 

آلزایمر با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن آدرس‌ها و اسم‌ها آغاز می‌شود و کم کم تا آنجا پیش می‌رود که فرد حتی راه بازگشت به خانه را فراموش می‌کند. توت فرنگی باعث تقویت حافظه و مغز می شود .

 برگرفته از: سلامت

 

نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

سیب پنجشنبه بیستم اسفند 1388 9:39
 

 خواص سیب

.........................

  1. سیب روده ها را بهبود می‌بخشد. پکتین منبع فیبر و یا ماده مغزی می‌باشد که می‌توان به رژیم خود اضافه کنیم. اگرچه این ماده در مرکبات و آلوها وجود دارد،  اما سیب ها بیشترین مقدار را در خود دارند. پکتین با افزایش میزان مدفوع و ادرار کمک به درمان یبوست و اسهال می‌کند و معمولا سلامت روده را بهبود می‌بخشد. محققان دریافته اند که پکتین موجود در سیب شیوع بیماری تومور روده بزرگ و سرطان روده ها را کاهش می‌دهد.
  2. سیب کلسترول را کاهش می‌دهد. محققان با مطالعه بیماری قلبی و مواد مغزی در یافته‌اند که اگر روزانه سه عدد سیب به مدت سه ماه بخوریم،  می‌توانیم مقدار کلسترول را 20 درجه کاهش دهیم. چطور این اتفاق می‌افتد؟ پکتین سیب (این منبع معجزه آسای فیبر طبیعی) کلسترول بد خون (LDL) را از سیستم بدن خارج می‌کند. نه تنها پکتین بلکه کوارستین آنتی اکسیدانی نیز از انباشتگی کلسترول LDL در جریان خون جلوگیری می‌کند. از آنجا که سیب کلسترول خون را پایین می‌آورد می‌تواند به عنوان یک پیش غذا استفاده شود.
  3. سیب خطر سرطان را کاهش می‌دهد. سیب منحصر به جلو گیری از سرطان روده نمی‌شود. بلکه مقدار فراوان کوارستین،  دیگر فلاونوییدهای موجود در این میوه سبب آزاد‌سازی فعالیت آنتی اکسیدانی قوی در افرادی می‌شود که این میوه را می‌خورند و ازفعالیت رادیکالهای آزاد جلوگیری می‌کند. علاوه براین phytochemical های موجود در سیب از سرطان جلوگیری می‌کنند. به این معنی که خوردن سیب از سرطان پروستات،  کلیه و دیگر اعضای بدن جلو گیری می‌کند.
  4. سیب فرآیند پیری را به تاخیر می‌اندازد. خیلی ا ز دانشمندان در جستجوی سرچشمه جوانی بودند که پی به وجود سیب بردند. Phytochemical های سیب که باعث رنگ روشن در این میوه می‌شوند در کنار دیگر مواد موجود در سیب باعث کاهش کلسترول و مقابله با سرطان می‌شوند، همچنین از دیابت، فشار خون بالا، بیماری قلبی و دیگر شرایطی که باعث ناتوانی در سنین بالا می‌شوند جلوگیری می‌کنند.
  5. سیب از ریزش مو جلوگیری می‌کند. اگر می‌خواهید موهای بادوام تری داشته باشید سیب میل کنید. سیب در لیست میوه جاتی است که کمک می‌کنند تا خون بهتر به پیازچه مو برسد.

 امیدوارم سیب بخورید و بیماری را از خود دور کنید. شاد و سر حال و قوی بمانی

 منبع: سلامت

 

نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

هل چهارشنبه دوازدهم اسفند 1388 12:17
 
 
 

آشنایی با خواص هل

یكی از چاشنی‌های معطر مورد استفاده در بعضی از غذاها، نان‌ها، شیرینی‌ها و به‌خصوص مرباها، هل است. اما هل چه فوایدی دارد؟

 شاید جالب باشد بدانید هل، میوه گیاهی از تیره زنجبیل‌هاست و  انواع مختلفی شامل هل سیاه، هل سفید و هل سبز دارد كه نوع سبز آن عطر تندتری دارد.
نكته: برای عطرآگین كردن غذا، شیرینی یا مربا، حتما لازم نیست غلاف آن را  باز كرده  و دانه‌های سیاه رنگ هل را مورد استفاده قرار دهید؛ میوه هل با همان غلاف نیز به‌اندازه كافی غذاها را خوش طعم می‌كند؛ مگر آنكه طعم جویدن دانه‌های هل در دهانتان را دوست داشته باشید.
علاوه بر این، بعضی‌ها هنگام دم كردن چای معمولی چند دانه هل یا یك عدد میوه هل را در چای می‌ریزند و همراه با آن دم می‌كنند.  این چای، هم خوش‌طعم‌تر می‌شود و هم خاصیت درمانی دارد.
- دانه هل تقویت‌كننده معده، ضدنفخ و بادشكن است؛ در ضمن به هضم غذا هم كمك می‌كند.
- از هل به عنوان دارو برای معالجه سرفه، سرماخوردگی و تب استفاده می‌كنند.
- در صورتی كه عرق بدبویی دارید یا دهان شما بوی خوبی نمی‌دهد، 6گرم  هل را- با غلافش- به‌صورت چای دم كنید و در طول یك روز به مرور بنوشید.
- برای درمان استفراغ و تهوع نیز توصیه می‌شود مقداری دم كرده هل مصرف كنید.
- هل
تقویت‌كننده قلب و اعصاب نیز هست ولی می‌گویند مصرف زیاد آن هم تپش قلب را افزایش می‌دهد و هم برای بیماری‌های روده و ریه مفید نیست.
- مصرف هل برای رفع سردرد و كاهش حملات بیماری صرع نیز توصیه می‌شود.
                                                                                                   
 منبع :سلامت
نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

عدس سه شنبه چهارم اسفند 1388 13:46
 

عدس سرشار از پتاسیم واسید فولیك است. با توجه به اینكه اسید فولیك به حرارت، بسیار حساس است ولی در عدس پخته مقدار قابل توجهی یافت می‌شود. 
عدس سرشار از پتاسیم است و در كنار منیزیم می‌تواند، برای فشار خونی‌ها مناسب باشد و باعث باز شدن عروق خونی بیماران قلبی و عروقی شود.
عدس سرشار از B6، اسید فولیك و ‌آهن است كه می‌تواند، برای كم‌خونی مفید باشد و به دلیل دارا بودن منگنز و «روی» برای رشد كودك و سلامت بسیار مفید است. 
در عدس آنتی‌اكسیدانی به نام سلنیوم وجود دارد كه ضد رادیكال‌های مضر در بدن است و كمبود آن در بدن سبب ضعف ایمنی می‌شود. 
عدس به دلیل داشتن فیبر بالا و شاخص قندی پایین برای افراد دیابتی مفید است و باعث كاهش قند و چربی خون می‌شود.

 

 

نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

كرفس یکشنبه بیست و هفتم دی 1388 14:40
 

كرفس سلطان سبزی‌هاست و تمام بخش‌های این گیاه مفید و شفابخش است.
*  كرفس بهترین ماده غذایی برای برطرف كردن عفونت مجاری ادرار و اسید اوریك بالا از طریق ضدعفونی مجاری ادراری است،همچنین وجود روغن‌های فرار در كرفس علاوه بر ایجاد عطر خوشایند این گیاه،باعث گشاد شدن مجاری كلیه می‌شوند و دفع اسید اوریك را تسهیل می‌كند.

* تجربه نشان داده است كه كرفس و غذاهای حاوی آن بوی بد دهان را از بین می‌برد كه احتمالاً به دلیل تركیب موادی كه در معده تولید می‌شوند با مواد معطر كرفس است.این گیاه حاوی ویتامین (ث) زیادی است و به همین دلیل مصرف آن به تقویت لثه ها كمك كرده و از بروز بیماری اسكوربوت پیشگیری می‌كند.مصرف كرفس همچنین به افراد كم خون،توصیه می‌شود.

* اسیدهای چرب فرار موجود در این گیاه،محرك اشتهاست.

* پتاسیم موجود در كرفس علاوه بر تحریك ادرار باعث كاهش فشار خون می‌شود و به همراه گوگرد موجود در آن بیش از همه برای بیماران مبتلا به نقرس و افرادی كه از دردهای مفصلی و روماتیسم رنج می برند، توصیه می‌شود.

* این گیاه دارای خاصیت ضدمیكروبی است و در بهبود آسم و سرماخوردگی‌های ریوی مناسب است.آب كرفس به صورت غرغره برای رفع گلو دردهای خشك به دلیل خاصیت ضدعفونی كننده اش مفید است.همچنین آلودگی میكروبی ضعیف در روده نیز در اثر تریپین از بین می‌رود.

* این گیاه حاوی درصد بالایی فیبر است،بنابراین ملین بسیار مناسبی به شمار می‌آید و مصرف برگ و ساقه های كرفس در مورد كسانی كه از ناراحتی های گوارشی نظیر یبوست رنج می‌برند بسیار نافع است.

* كرفس همچنین ضد نفخ است و تب را پایین می‌آورد.مصرف آن به خصوص به افراد درگیر با بیماریهای قلب و عروق و بالا بودن چربی‌های خون بسیار توصیه می‌شود،این گیاه از تصلب شرائین جلوگیری می‌كند.

* ویتامین B6 و اسید پانتوتنیك موجود در آن به همراه منیزیوم و كلسیم اثر مثبتی در تقویت ماهیچه ها داشته و دارای اثرات شگرف در آرامش روانی است.

* نقش بسیار موثر دیگر این گیاه،تاثیر آن در كاهش وزن است؛به حدی كه افرادی كه از 1 لیوان عصاره كرفس به همراه لیموترش به شكل هر روزه یا یك روز در میان در زمان استفاده از رژیم‌های كاهش وزن،بهره برده‌اند،یك تا دو كیلوگرم كاهش وزن علاوه بر میزان عادی داشته اند

* این گیاه به دلیل دارا بودن مقدار زیادی آنتی اكسیدان  یكی از ده ماده غذایی كه می تواند با سرطان مقابله كند،نام برده شده است.همچنین مصرف آن به شدت به افراد درگیر با سنگ كلیه و سنگ های مجاری ادراری توصیه می‌شود.

* جوشانده این گیاه،گرفتگی صدا را درمان می‌كند و برای سرمازدگی مفید است.این گیاه حاوی فسفر بوده و در تقویت حافظه و ازدیاد هوش كارآمد است.در نسخ قدیمی به نقش افزایش دهنده شیر مادر، توسط این گیاه اشاره شده است.

* تخم كرفس نیز دارای خواص مفید بی شماری است.تخم این گیاه حاوی كلسیم بالاست كه ممكن است نقش مهمی در كاهش فشار خون ایفا كند،

* این تخم ادرارآور بوده و یكی از بهترین داروها برای پاك كردن اسید اوریك در بدن است؛

* از این رو برای درمان نقرس و آرتروز و روماتیسم مناسب است.البته دانه كرفس در مواردی موجب سقط جنین می شود و به همین دلیل در دوران بارداری منع مصرف دارد.

* خوردن كرفس برای بیماران مبتلا به صرع نیز مضر است زیرا حملات آنها را تحریك می‌كند. همچنین در افرادی كه به ورم كلیه مبتلا هستند،منع مصرف دارد.

* انواع كوهی این گیاه علاوه بر خاصیت ضددرد و التهاب،اثر كاهنده ای بر ترشح اسیدهای معده دارد.دانشمندان دریافته اند كه مصرف گیاه كرفس كوهی ترشح اسید معده را كاهش می دهد و توصیه می‌كنند كه افرادی كه از ترشح زیاد اسید معده رنج می‌برند و به اصطلاح به زخم معده دچار هستند با وجودی كه منع مصرف سبزیجات خام وجود دارد،به مصرف كرفس كوهی بپردازند. همچنین یكی از پزشكان به نام لئونس كارلیه (LEOCE CARLIER) برای درمان سرمازدگی،پاشویه و حمام گرم كرفس را تجویز و توصیه می‌كند.

 

 

نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

چغندر -فلفل و ذرت یکشنبه بیست و هفتم دی 1388 14:13
                              

 چغندر :
چغندر به دلیل دار بودن مقدار زیادی آنتی اکسیدان برای درد مفاصل و نقرس مفید است. فسفر، کلسیم، گوگرد، ید، آهن و مس است و همچنین عناصر بسیار کمیابی مثل روبیدیوم و کاسیوم در آن وجود دارد.
کربوهیدرات، کمی پروتئین و ویتامین‌هایی چون B1 و B2، نیاسین، B6، B12 و C در آن موجود است. شیره ی چغندر سیستم گردش خون را بهبود می‌بخشد و به عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کند. چغندر به جذب غذا کمک کرده و آنتی‌اکسیدهای موجود در آن به حفظ سلامت عمومی بدن و سلامت سلول‌های بدن کمک می‌کند.

 فلفل دلمه‌ای  :
تحقیقات نشان داده که ویتامین C و بتاكاروتن فراوان موجود در فلفل دلمه‌ای می‌تواند از بروز بسیاری سرطان‌‌ها جلوگیری كند، زیرا این دو ماده مغذی جزو آنتی اكسیدان‌های قوی هستند. جالب است بدانید که هر قدر این فلفل‌ها رنگی‌‌تر (زرد و قرمز) باشند، بتاكاروتن بیشتری دارند.

تحقیقات نشان داده است که کپساسین به عنوان فعال ترین عنصر موجود در فلفل، سبب کاهش میزان کلسترول خون و کاهش شدت سیگنال‌های درد در بدن می‌شود.
این ماده همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی (که سلول‌های شما را از آسیب‌های رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند) و ضدباکتریایی نیز دارد.اسید فولیک (فولات) که یکی از ویتامین‌های گروه B است، باعث كاهش ماده‌ای به نام هموسیستئین در خون می‌‌شود. هموسیستئین در صورت افزایش بیش از حد می‌تواند باعث تخریب رگ‌های خونی و افزایش احتمال سكته قلبی ‌شود. فیبر موجود در این سبزی می‌‌تواند كلسترول خون را كه عامل دیگری برای ابتلا به حمله قلبی و سكته است، كاهش دهد.

ذرت‌ :
ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است، و غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان است. كلسترول خون را پائین می‌آورد. و برای درمان اگزما و بیماری‌های پوستی مفید است. تحقیقات علمی در مورد خواص درمانی ذرت نشان می‌دهد این دانه گیاهی دارای مواد شیمیایی معروف به مهاركننده‌های پرونتاز است و رژیم غذایی ذرت شیرین نظیر سایر دانه‌ها مانند برنج و حبوبات در كاهش نرخ مرگ و میر در اثر سرطان كولون، سرطان پستان و سرطان پروستات بسیار موثر است

 

 

نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

تغذیه ورزشکاران چهارشنبه شانزدهم دی 1388 12:34
 

                                                                              

 آب مواد مغذی را به داخل سلول‌ها و مواد زاید حاصل از متابولیسم سلول‌ها را به خارج از سلول منتقل می‌کند و حجم خون را ثابت نگه می‌دارد. آب تنها ماده غذایی است که کمبود یا فقدان آن تهدیدی جدی برای سلامت به شمار می‌رود و به خصوص در ورزشکاران کمبود آب به خستگی زودرس ورزشکار منجر می‌شود. به طور کلی بدن یک ورزشکار 500 تا 700 cc در روز عرق می‌کند. در حالی که بعضی از دوندگان ماراتن ممکن است تا 5 لیتر در روز عرق کنند. به طور کلی اتلاف آب طی فعالیت ورزشی بستگی به شدت و مدت ورزش، درجه حرارت و رطوبت محیط و خصوصیات بیوشیمیایی فرد دارد.

  برای جلوگیری از ایجاد کم‌آبی طی ورزش‌ به توصیه‌های زیر عمل کنید:

1) حداقل یک تا دو لیوان مایعات دو ساعت قبل از تمرین بنوشید.

2) یک لیوان مایعات 15 دقیقه قبل از ورزش بنوشید.

3) هر 15 تا 20 دقیقه یک لیوان مایعات مصرف کنید.

4) قبل و بعد از ورزش خود را وزن کنید، به ازای هر نیم کیلوگرمی که طی ورزش‌ از دست دادید، دو لیوان آب بنوشید.

کربوهیدرات:
 مصرف کربوهیدرات کافی برای حفظ ذخایر کبدی آن ضروری است. زیرا با کم شدن ذخایر گلیکوژن کبدی (فرم ذخیره کربوهیدرات در بدن)، به کاهش قند خون و کم شدت قابلیت انقباض عضلانی منجر می‌شود. ورزشکاران در ورزش‌های استقامتی مانند دو طولانی، اسکی و یا دوچرخه‌سواری دچار تخلیه ذخایر می‌شوند که به کاهش توانایی بدنی‌شان منجر می‌شود.

1) بهتر است از کربوهیدرات‌های پیچیده مصرف کنید که سرعت هضم کمتری دارد و دیرتر جذب شده و بیشتر ذخیره می‌شود.

2) سه تا چهار ساعت قبل از شروع مسابقه، از یک غذای غنی از کربوهیدرات، سهل‌الهضم و بسیار کم‌چرب استفاده شود.

3) انواع میوه‌ها، آب‌میوه، شیر و نان و غلات منابع خوب کربوهیدرات هستند. بهتر است یک ساعت قبل از ورزش، شیر با عسل و یا آب میوه با عسل مصرف کنید.

4) قبل از ورزش، از خوردن غذاهایی که دارای فیبر بالایی هستند و ایجاد نفخ می‌کنند مانند لوبیا، کلم، پیاز، سیر و تربچه خودداری کنید.

پروتیین

مصرف پروتیین برای رشد، بازسازی، انقباض عضلانی و تولید انرژی در ورزشکاران ضروری است اما مصرف زیاد پروتیین نه تنها بر قدرت عضلانی نمی‌افزاید بلکه فقط حجم عضله را زیاد می‌کند. بهتر است منابع پروتیین مصرفی ورزشکاران بیشتر از منابع گیاهی باشد. علاوه بر آن، گوشت سفید که چربی کمتری دارد، ترجیح داده می‌شود (به طور عمده به صورت کبابی یا آب‌پز)، لبنیات کم‌چربی و تخم‌مرغ نیز از منابع خوب پروتیین برای ورزشکاران است. چربی برای تولید انرژی در فعالیت‌هایی که مدت زیادی طول می‌کشد، سوختن مواد چربی ضروری است. البته تحقیقات نشان داده‌اند که چربی زیاد در رژیم غذایی ورزشکاران به تنزل قدرت ورزشی آنها منجر می‌شود.

بنابراین توصیه می‌شود 20 - 30 درصد کل کالری دریافتی از چربی‌ها باشد.

آخرین سخن با ورزشکاران

 1) مصرف نکردن نوشابه‌های گازدار و مواد غذایی نفاخ.

 2) پرهیز از خوردن غذای چرب و سرخ کرده.

 3) استفاده از چای کم‌رنگ به جای پررنگ.

4) مصرف یک تا سه فنجان قهوه یا نسکافه در روز برای افزایش توان ورزشی مفید است.

5) روزانه از سبزی‌های تازه مصرف کنید.

 6) در هر روز حداقل از دو نوع میوه حاوی ویتامین C استفاده شود.

                                                                     

نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

روغن هسته انگور سه شنبه هشتم دی 1388 10:10
 

روغن هسته انگور از زمان های قدیم به دلیل خاصیت دارویی اهمیت زیادی داشته است.
بررسی های جدید نیز نشان می دهد که روغن هسته انگور در تنظیم قند خون و جلوگیری از سرطان و بیماری های قلبی موثر است.

این روغن که سرشار از فلاوانوئید، بتاکاروتن، ویتامین C و E است خاصیت های زیادی دارد که در این مطلب این خواص را بررسی می کنیم.

*  اسید لینولئیک (linoleic acid) موجود در آن، برای بازسازی پوست لازم است و تاثیر نرم کننده ای روی پوست و مو دارد.

* این روغن می  تواند به عنوان منقبض کننده و تقویت کننده پوست مورد استفاده قرار گیرد.

* مصرف این روغن برای رفع سیاهی دور چشم نیز مفید است.

* روغن هسته انگور کلسترول مضر (LDL) را کاهش و کلسترول مفید (HDL) را افزایش می دهد.

* از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند.

* خاصیت آنتی اکسیدانی آن با رادیکال های آزاد مضر موجود در بدن مقابله می کند.

* بررسی های متعددی نشان داده که این روغن از گسترش سلول های سرطانی در ریه، روده، پروستات و معده جلوگیری می کند.

* ترکیب موجود در آن از آسیب رسیدن به مویرگ ها جلوگیری می کند.

* مصرف این روغن جریان خون و انعطاف پذیری مفصل ها را بهبود می بخشد.

* با جلوگیری از ترشح هیستامین در سیستم ایمنی بدن هنگام واکنش آلرژی زا، علائم مربوط به آلرژی و آسم را کاهش می دهد.

* این روغن در کاهش قند موجود در خون مفید است.

 

نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

غذاهای شادی آور شنبه چهاردهم آذر 1388 13:57
 

                                                                
گروه اول: پرتقال، لیمو و سایر مرکبات

ماده مغذی شادی‏آور در این گروه : ویتامین C
ویتامین C با کاهش مقدار هورمون‏های استرس‏زا در بدن، باعث می‏شود بهتر با استرس مبارزه کنید.
اگر به طور منظم مقادیر زیادی از این مواد غذایی را استفاده کنید، در شرایط دشوار و سخت، احساس آرامش خواهید کرد.

* گروه دوم: آجیل

مواد مغذی بهبود دهنده ‏ی حال در این گروه : ویتامین E و آرژینین (یک نوع اسید آمینه) و منیزیم.
خوردن یک مشت آجیل شما را سیر و سرحال می‏کند، زیرا آجیل دارای اندیس گلیسمی کمی است، یعنی با جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون، باعث نوسانات خلقی و بدحالی شما نخواهد شد.
شاید به نظر برسد آجیل به دلیل داشتن چربی بالا، خوراکی ناسالمی است، ولی در حقیقت برای سلامتی بدن مفید است.

* گروه سوم: سبزیجات سبز برگی شکل
ماده مغذی نشاط ‏آور در این گروه : اسید فولیک (فولات)

تحقیقات نشان داده که اسید فولیک موجود در سبزیجات سبز برگی شکل مثل کلم، کاهو، اسفناج، کرفس و ... افسردگی را کاهش می‏دهد. حتی جریان خون را به سمت مغز بهبود می‏بخشد.

اگر از این نوع سبزیجات خیلی کم بخورید، اسید فولیک کمی دریافت خواهید کرد، پس سعی کنید روزانه مقادیر بیشتری از سبزیجات سبز برگی شکل را استفاده کنید، یا یک مولتی ویتامین حاوی اسید فولیک را مصرف کنید.

* گروه چهارم: ماهی‏ها
مواد نشاط ‏آور در این گروه : اسیدهای چرب امگا 3
اسید‏های چرب امگا 3 موجود در ماهی‏ها به خصوص ماهی‏های چرب، مثل سالمون، ماهی آزاد دریای خزر و ساردین، با کاهش خطر بروز افسردگی و کمبود حافظه در اثر افزایش سن باعث می شوند سرحال و شاداب باشید. به خصوص در کاهش افسردگی خیلی موثرند.

* گروه پنجم: آلبالو و گیلاس خشک
مواد بهبود دهنده حال در این گروه : پتاسیم، منیزیم و ویتامین C

تمامی این مواد مغذی، استرس را کاهش می‏دهند.

آلبالو و گیلاس خشک همچنین، مغز شما را سالم نگه می‏دارند، زیرا دارای آنتی‏اکسیدان‏هایی مثل ویتامینC  هستند و از آسیب سلول‏های مغزی که منجر به ایجاد مشکلات یادگیری و کمبود حافظه می‏شود، جلوگیری می‏کند.

 

نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

عدس چهارشنبه چهارم آذر 1388 12:38
 

عدس يك ماده غذائى بسيار مغذى است كه بيشتر در فصل سرما مورد استعمال دارد.  

عدس از ساير بقولات قابل هضم تر است . نشاسته اى كه در عدس وجود دارد كاملتر و  

سريعتر تحت تاثير آنزيمهاى بزاق و لوزالمعده قرار مى گيرد.

سرشار بودن عدس از آهن و تاثير نيكوى آن بر روى ازدياد شير مادر ضرب المثل است .

وجود سديم و پتاسيم در اين دانه مغذى موجب مى شود كه مواد چربى را در بدن به

آسانى قابل حل نمايد و بعبارت علمى تر مانند صابون عمل كند و بدين صورت جذب مواد را

تسهيل نموده و از طرف ديگر سلولها را از چربى اضافى تخليه نمايد.  

اين خاصيت به ويژه در زمستان داراى ارزش زيادترى مى باشد زيرا در اين فصل معمولا  

مواد چربى بيشترى مورد استفاده قرار گيرد.

منگنز و ويتامين ث موجود در عدس پخش و توزيع كليه عناصر مغذى ، از جمله ويتامين

ب راتامين نموده در نتيجه موجب حفظ تعادل عصبى گرديده تغذيه عمومى بدن را كامل

مى كند.  

از آنجا كه در عدس نيز مانند ساير حبوبات و ميوه هاى خشك ، عناصر مغذى بسيار متراكم

و انبوه مى باشد، جاى آن دارد كه اين ماده غذائى را بطور متعادل مصرف كنيم .

بعلاوه در موقع طبخ و تهيه غذاهاى عدس دار از مواد معطره اى كه از تخميرهاى زيان

بخش جلوگيرى نمايد استفاده نمائيم . مثلا سير، پياز، جعفرى ، پونه و نظائر آن را در غذا بريزيم .

از پوره عدس (عدس پخته در آب ) مى توان به عنوان ضماد استفاده نموده بر روى دمل ،

كورك ، زخمهاى چركى يا متورم بگذارند  

 

نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

رفتارهاي مخرب مغز: چهارشنبه بیست و هفتم آبان 1388 9:28
 

1.نخوردن صبحانه.

كساني كه صبحانه نمي خورند قند خونشان به سطح پائينتري افت مي كند. اين امر باعث تامين نامناسب مواد غذائي براي مغز و در نتيجه افت فعاليت مغزي مي شود.

2. پرخوري.

اين امر باعث تصلب شرائين (سختي ديواره رگهاي) مغز شده و منجر به كاهش قدرت ذهني مي شود.


3- دخانيات

اين امر باعث كوچك شدن چند برابري مغز و منجر به آلزايمر مي شود.

4. استفاده زياد قند و شكر.

استفاده زياد قند و شكر جذب پروتئين و مواد غذائي را متوقف مي كند  و منجر به سوء تغذيه و احتمالا اختلال در رشد مغزي خواهد شد

5. آلودگي هوا

مغز بزرگترين مصرف كننده اكسيژن در بدن ماست. دميدن هواي آلوده باعث كاهش اكسيژن تاميني مغز شده و منجر به كاهش كارآيي مغز مي شود.


6. كمبود خوابخواب به مغزمان اجازه استراحت مي دهد. دوره طولاني كاهش خواب منجر به شتاب گيري مرگ سلولهاي مغزي خواهد شد.

 7. پوشاندن سر به هنگام خواب

 خوابيدن با سر پوشيده باعث افزايش تجمع دي اكسيد كربن و كاهش تجمع اكسيژن شده و منجر به تأثيرات مخرب مغزي خواهد شد.

8.كار كشيدن از مغزتان در هنگام بيماري كار سخت يا مطالعه در زمان بيماري ممكن است منجر به كاهش كارآئي مغز و در نتيجه صدمه مغزي شود


9.كاهش افكار مثبت فكر كردن بهترين راه براي تمرين دادن به مغزمان است. كاهش افكار مثبت مغزي ممكن است باعث كوچك شدن مغز شود.


10. كم حرفي

مكالمات انتزاعي منجر به رشد كارآئي مغز خواهد شد.

 

نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

پیاز یکشنبه هفدهم آبان 1388 13:7
 




از پیاز به عنوان یك داروی ضدعفونی كننده استفاده می شود. مالیدن آب پیاز به صورت از ایجاد لكه ها جلوگیری می كند. و از مخلوط آب پیاز و عسل می توان به عنوان یك كرم ضد چروك استفاده كرد.

پیاز سرشار از ویتامین
C
، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد و اسید فولیک و مقدار کمی آهن، مس و روی است که تاکنون تحقیقات زیادی برای اثبات خواص آن صورت گرفته است.

پیاز و پوكی استخوان

خوردن پیاز در پیشگیری از پوکی استخوان مؤثر است؛ چرا که پیاز با جلوگیری از کاهش مواد معدنی به ویژه کلسیم موجود در سلول‌های استخوانی از بروز پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

پژوهشگران دانشگاه برن سوئیس، تركیبی در پیاز شناسایی كرده اند كه از كاهش حجم استخوان و پوكی آن جلوگیری می كند. این ماده در پیش گیری در كاهش نیافتن مواد مصرفی ـ به ویژه كلیة سلول های استخوانی ـ تأثیر زیادی دارد.

ـ پیاز، قند خون و كلسترول را پایین می آورد.

پیاز یكی از گیاهان بسیار قدیمی است كه انسان آن را شناخته و در غذای خود استفاده می كرده است در كتاب های پزشكان مسلمان قدیم از پیاز به سبب داشتن الیاف و ویتامین ها و فلزات به عنوان داروخانه ای كامل نامبرده شده است.

خواص پیاز

بوی آن میكروب های مضر را از بین می برد.

قند خون را كاهش می دهد.

از ابتلا به سكته جلوگیری می كند.

قلب را فعال می كند و كلسترول را كاهش می دهد.

گردش خون را تقویت می كند.

به سبب داشتن آنتی اكسیدان، تنش و نگرانی را از بین می برد.

الیاف غذایی آن دستگاه هاضمه را تقویت می كند.

پیاز از سرطان ریه جلوگیری می كند:

مواد شیمیایی موجود در پیاز خطر ابتلا به سرطان ریه را كاهش می دهد. مواد «فلاونوید» از دچار شدن به انواع بیماری ها جلوگیری می كند و به وفور در پیاز یافت می شود.

(پیاز و سیر از گیاهان طبیعی بسیار خوبند و برای سلامتی انسان بسیار مفیدند و تنها عیب آنها بوی بدشان است كه سبب آزار دیگران می شود.)

-پیاز برای پوست بسیار مفید است. زیرا خون را تصفیه می كند و در نتیجه رنگ چهره زیباتر و جذاب تر می شود.

همچنین پیاز به دلیل داشتن گوگرد باعث افزایش رشد موهای سر می شود. پیاز به دلیل داشتن آهك، دندانها را محكم می كند و باعث استحكام استخوان بندی بدن می شود. بنابراین خوردن پیاز در كودكان مبتلا به نرمی استخوان و سالمندان مفید است.

اگر سرما خورده اید، چند پیاز را برش داده و در نقاط مختلف خانه قرار دهید. پیاز مانند یك دستگاه تصفیة هوا از ابتلای سایر اعضای خانواده به این بیماری جلوگیری خواهد كرد.

همچنین اگر خارج خانه غذا می خورید، پیاز را همراه آن مصرف كنید، زیرا ماده ای در پیاز وجود دارد كه از مسمومیت غذایی حاصل از خوردن گوشت مانده جلوگیری می كند.

اگر شخصی به دلیل مصیبت وارده دچار حملات عصبی شده، پیازی را به دوئ نیم كرده و جلوی بینی او بگیرید.

پیازچه

پیازچه فواید متعددی دارد. به تازگی متخصصان علوم تغذیه فرانسه در یافه اند كه پیازچه ادرار آور است زیرا
۸۵
در صد آن را آب تشكیل می دهد.

در پیازچه
۲۴۳ میلی گرم پتاسیم و ۴ میلی گرم سدیم و ۲۷
گرم كالری است.

دانشمندان دریافته اند كه بخش سفید رنگ پیازچه دارای مواد قندی است كه در ادرار كردن تأثسر می گذارد و بخش سبز آن ویتامین«ث» دارد كه دستگاه دفاعی بدن را تقویت می كند. و
۲
میلی گرم ماده كاوتین پیازچه به بازسازی سلولها كمك می كند.

همچنین پیاز به دلیل داشتن ماده گلوکوزین که مشابه هورمون انسولین است، قند خون را تنظیم می‌کند.

گفتنی است، خوردن نصف پیاز متوسط در روز
۳۰
درصد از مقدار کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد و به جای آن باعث افزایش کلسترول خوب خون می‌شود. پیاز منبع غنی نوعی اکسیدان است که از بروز سرطان در افراد جلوگیری می‌کند.

این گیاه خوراکی از بیماری آب مروارید در چشم نیز جلوگیری می‌کند و بنابراین مصرف آن به افراد مسن توصیه می‌شود

   

 

نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

چای دوشنبه بیست و هفتم مهر 1388 14:58
                                                                                                                 

حقیقت دارد که آنتی اکسیدان ها سلامت را تضمین می کند.درحقیقت، بدن را در مقابل بیماری ها مقاوم تر می کند.بسیاری از تحقیقات نشان داده که خوردن چای به علت موجود بودن مقداری آنتی اکسیدان در آن از ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان جلوگیری می کند. 
تاریخچه چای به امپراتور چین شن نانگ برمی گردد که آب را می جوشاند و زمانی که برگها را داخل قوری انداخت اولین قوری چای به وجود آمد.تحقیقات نشان داده که
آنتی اکسیدان اصلی در چای فلاونویدها هستند که رادیکال های آزاد را در بدن خنثی می کنند و به سالم نگه داشتن سلولها و بافتهای بدن کمک می کند.واژه های مختلفی برای آنتی اکسیدان در چای وجود دارد:فلاونویدها،تانین ها،پولی فنول ها و کتچین ها.
فلاونویدها گروه خاصی از مواد آلی گیاهی آنتی اکسیدان است که در چای سیاه و سبز، سیب، پیاز، و میوه و سبزیجات دیگر یافت می شود.مقدار و نوع فلاونویدها در چای به تنوعشان،مراحل تولید و شرایط دم کردن آن بستگی دارد.اکثر فلاونویدها بعد از 2 دقیقه خیس شدن در آب آزاد میشوند. سطح آنتی اکسیدان ها یکسان باقی می ماند خواه چای دم شده سرد خواه گرم باشد.هنوز تحقیقات درمورد اینکه آیا اضافه کردن شیر، لیمو، شکر یا شیرین کننده های مصنوعی به چای فواید آنتی اکسیدان را تحت تاثیر قرار می دهد، ،کاملیا گیاهی است از خانواده همیشه بهار که در آب و هوای نیمه گرمسیری می روید.
چای سیاه زمانی تولید می شود که برگهای تازه درو شده چلانده می شود و در معرض هوا قرار میگیرد، برگهای سبز به رنگ قهوه ای تغییر می کند و سرانجام زمانی که خشک شد سیاه می شود.
برگهای سبز چای که با بخار گرم می شود، فعالیت آنزیم را متوقف می کند و باعث ثابت ماندن رنگ برگهای سبز چای می شود. چای سبز و سیاه از نظر ارزش آنتی اکسیدان در یک سطح قرار دارند اما مطالعات زیادی در رابطه با تخم چای و فواید آن انجام شده است.
چای گیاهی از ترکیب گیاهان، چاشنی ها، برگها، گلها، و دانه ها درست می شود، همچنین می تواند شامل ترکیبات آنتی اکسیدان های مشابه هم باشد.
اگر چای را با غذایتان میل می کنید، فلاونویدهای موجود در چای تا اندازه ای مانع از جذب آهن از غذایتان می شود.جذب آهن از غذاهای حیوانات فراهم نمی شود.جذب آهن با مصرف لیمو، غذاهای سرشار از ویتامین ث با چای بالا می رود.

* چای همچنین منبع فلوراید است که پلاک های دهان را کاهش می دهد و از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.

*
چای سبز از ابتلا به بیماری جلوگیری می کند همچنین جلوگیری از روماتیسم و تقویت سیستم ایمنی بدن از جمله فواید مصرف چای است.

* بسیاری از مصرف کننده های چای سبز فکر می کنند که چای سبز کافئین ندارد اما همان مقدار کافئینی که در یک فنجان چای سیاه وجود دارد در چای سبز هم موجود است.کشورهایی مانند ژاپن،و چین روزانه 3 فنجان یا بیشتر چای سبز مصرف می کنند و
ریسک کمتری برای ابتلا به سرطان پروستات، سینه، روده و دهان دارند.
درمقابل نوشیدنی هایی که هزاران سال قدمت دارد، چای یک شهرت گسترده دارد و یکی از پرفروش ترین آشامیدنی ها است.چای تازه دم و بدن شکر یا قند،چاق کننده نیست، و مقدار کافئین موجود در چای نصف کافئینی است که در قهوه وجود دارد پس چای جایگزین خوبی برای قهوه است
پاییز فصل مناسبی برای استراحت کردن با یک فنجان چای است.سلامتی فقط خوردن یک غذای کامل نیست بلکه ترکیب غذاها و نوشیدنی ها با فعالیت های روزمره می تواند رژیم غذایی و سلامتی شما را تضمین کند.

 
 

نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

تغذیه در کوه یکشنبه بیست و پنجم مرداد 1388 14:45
 

خرما

Free image hosting at imagecave.com Free image hosting at imagecave.com Free image hosting at imagecave.com Free image hosting at imagecave.com Free image hosting at imagecave.com

نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

بهتر بخوریم یکشنبه چهارم مرداد 1388 9:34
                                                                     

سیب

*محتویات:سیب سرشار از آنتی اکسیدان هایی مثل کورستین است.همچنین حاوی فیبرهای قابل حل مثل پکتین می باشد.


* اثرات آن روی سلامتی:کورستین که یکی از بهترین آنتی اکسیدان ها به شمار میرود،از ابتلا به سرطان و از لخته شدن خون جلوگیری می کند. پکتین نیز سطح کلسترول خون را پایین می آورد و سموم سرطان زا را از جریان خون دفع می کند.

                                                             

آوکادو

محتویات: آوکادو حاوی مقدار قابل توجهی فیبر است و حتی بیش از موز پتاسیم در خود دارد.


* اثرات آن روی سلامتی: نه تنها باعث صافی و نرمی پوست می شود،بلکه از بالا رفتن فشار خون،بیماری های قلبی و انواع بخصوصی از سرطان ها به ویژه سرطان روده نیز جلوگیری می کند.
*بهترین راه استفاده: فقط کافی است که
پوست آن را کنده و خام بخورید.می توانید آن را با گوجه فرنگی،آبلیمو،فلفل هالپانو و نمک نیز ترکیب کرده و سس گواکامولی از آن بسازید.                         

موز               

*محتویات: موز حاوی مقدار زیادی پتاسیم،منیزیم و فلیت است.
* اثرات آن روی سلامتی: پتاسیم از بالا رفتن فشار خون جلوگیری کرده و احتمال سکته را پایین می آورد.فلیت به رشد صحیح بافت ها کمک کرده و از ایتلا به بیماری های قلبی و سرطان جلوگیری می کند.
* بهترین راه استفاده: دقیقاً مثل میمون ها به راحتی موز را پوست کنده،بخورید و لذت ببرید.به نظر می رسد که میمون ها بیش از آنچه ما فکر می کنیم باهوش هستند.                                       

۴) تخم مرغ

* محتویات: تخم مرغ حاوی مقدار قابل توجهی کولین، پروتئین، کاروتینوئید و زآکسانتین می باشد.
* اثرات آن روی سلامتی: فایده ی عمر طولانی چیست اگر حتی نتوانید به یاد بیاورید که دندان مصنوعی هایتان را کجا گذاشته اید؟ خوردن تخم مرغ به شما کمک می کند.کولین موجود در تخم مرغ به حفظ حافظه در زمان پیری کمک می کند.کاروتینوئید نیز از ابتلا به بیماری های چشمی مربوط به پیری مثل آب مروارید جلوگیری می کند.

                                                               
بهترین راه استفاده:
تخم مرغ را می توانید به حالت آب پز،جوشانده یا خاگینه استفاده کنید.فقط به یاد داشته باشید که پختن آنها با مقدار زیادی کره یا روغن برایتان ضرر دارد.
                                                                    
۵) سیر

*محتویات: سیر هم حاوی مقدار زیادی از آنتی اکسیدان ها می باشد.


* اثرات آن روی سلامتی: سیر از لخته شدن خون جلوگیری کرده و خطر سکته را کاهش می دهد. همچنین با کشتن سلول های سرطانی مقدار زمان زنده ماندن را در افراد سرطانی افزایش می دهد.


*بهترین راه استفاده: بهتر است که سیر را به حالت خام استفاده کنید.می توانید آن را خرد کرده و به محتویات سالادتان اضافه کنید.
                                                      

 

نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

فندق سه شنبه بیست و سوم تیر 1388 12:48
                                                                       

 

درختچه ای است به ارتفاع تقرباً 2 متر كه برگ های آن پهن و نوك تیز است.فندق دارای پوششی سبز رنگ بوده كه پس از خشك شدن تدریجاً از آن جدا می گردد.مغز فندق در حدود 60 درصد روغن دارد كه به رنگ زرد روشن بوده و دارای طعم ملایم و بوی مطبوعی می باشد.
از روغن فندق در تغذیه،عطر سازی و نقاشی استفاده می شود.مغز فندق مقدار زیادی فسفر دارد.فندق دارای خواص زیادی است و دارای پروتئین،مواد چرب،كلسیم،فسفر و پتاسیم می باشد.فندق گرم و خشك است و برای بیماری قند مفید است.این دانه روغنی برای تقویت بدن، روده و معده،سرفه،درد سینه و كبد مفید است.سموم را از بدن خارج كرده و برای ریزش مو و سوزش مجاری ادرار مفید می باشد ولی فشار خون را بالا می برد.

اگر شما فعالیت فكری زیادی دارید بهتر است فندق بخورید چون به دلیل فسفر زیاد مغز شما را تقویت می كند.ولی به خاطر داشته باشید افراط در خوردن این دانه روغنی باعث نفخ و گاز شكم و استفراغ می شود.اگر سرد مزاج هستید بهتر است فندق را با آب و عسل بخورید و اگر گرم مزاجید با سكنجبین میل كنید

 

نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

هویج سه شنبه بیست و سوم تیر 1388 12:39
 
 
 

 افراد چاق برای لاغر شدن روزی چند هویج بخورند تا با استفاده از فیبر آن چربی‌های اضافه خود را آب كنند.به گفته آنان هویج برخلاف آب‌ هویج دارای كالری كمی است و می‌تواند احساس سیری را در فرد به وجود آورد.
بتاكاروتن موجود در هویج از بروز سرطان‌ها جلوگیری می‌كند و برای تقویت سیستم دفاعی بدن در مقابل میكروب‌ها مفید است.بتاكاروتن همچنین از سرعت پیشرفت سرطان ریه جلوگیری می‌كند و خوردن روزانه یك هویج از ابتلا به این سرطان 60 درصد می‌كاهد.
هویج همچنین دارای ویتامین‌های A و B است و به دلیل داشتن آهن،فسفر و منیزیم خون‌ساز است و كلسترول بد خون را كاهش می‌دهد.فراموش نكنید افراد چاق از خوردن آب هویج خودداری كنند،چون هر قاشق غذاخوری آن 20 كالری دارد.

 

نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

بهداشت فردی دوشنبه هفتم اردیبهشت 1388 18:38
 

بهداشت فردی متشکل از روش‌ها و اصولی جهت پیشگیری از بروز انواع بیماری‌ها و پاکیزه نگه‌داشتن اعضای بدن است. ساده‌ترین امور اعم از شستشوی دست و یا استحمام کل بدن، نظافت مو و ناخن و رعایت اصول نظافت و پاکیزگی لباس و انواع پوشش‌های فردی می‌تواند سلامت یک فرد را تا حدود بسیار زیادی تأمین کند.

بهداشت فردی پایهٔ اصلی سلامت فرد و در نهایت یک جامعه را تشکیل می‌دهد. با رعایت چندین نکتهٔ ساده و روزمره در زندگی فرد، امنیت بالایی برای وی حاصل می‌شود که نتیجهٔ آن پیشگیری بهتر از درمان خواهد بود.

 

 

نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

تغذیه درکوه یکشنبه شانزدهم فروردین 1388 10:10
چربی:

  با مصرف مقدار مناسب چربی جهت ایجاد و انرژی در عضلات بدن توانائی

 بدن رابرای صعود افزایش دهید . مصرف زیاد مصرف چربی دار باعث ایجاد

احساس تهوع  وناقص عملکردن دستگاه تنفسی و استفراغ شده ومانع از انجام

عمل صعود وتلاش  برای رسیدن به قله مورد نظر می شود.

....................................

 از مصرف آب سرد بلافاصله بعد از تلاش ورزش سخت پرهیز نمائید.چرا که آب

سرد به دستگاههای گوارش - کلیه ها و اعضای تنفسی صدمات جدی وارد

 میآورد بهتر است پس  از یک تلاش سخت عضلانی کمی استراحت نموده

وسپس از مایعی گرم برای رفع  تشنگی استفاده کنید.

.....................................

  با مصرف مناسب ویتامین سی ضمن جلوگیری از عوارضی مانند خستگی زود

رس کمبودانرژی. کاهش تحمل وکمبود اکسیژن  خویشتن رابرای مقابله با کوه

 گرفتگی آماده نمائید. ویتامین سی از مواد بسیار لازم برای کوهنوردان به

 خصوص در مواقع تلاش در ارتفاعات بوده وبا مصرف آن به راحتی میتوان

 کمبود اکسیژن وفشار برا عضای تنفسی را تحمل کرد.

.........................................

 مواد غذائی راباتوجه به خواص آنها و احتیاجات بدن انتخاب نموده وسعی

نمائید موادی  کم حجم و پر انرژی را همراه ببرید ( برای جبران خستگی 

وآمادگی بدن در ارتفاعات  میوه هائی مانند پرتقال ولیموترش وبرای رفع تشنگی

در برنامه های کم آب از میوه های  پر آب مانند خیار که تشنگی و عطش را

 تاحدزیادی کم میکند استفاده نمائید. )

......................................

  از چشمه های طبیعی کوهستان که سرشار از املاح معدنی می باشند استفاده

 نمائید.

.........................................

 

 

نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

موز دوشنبه نوزدهم اسفند 1387 13:40
 

ارزش تغذیه ای:

....................................................

- منبع خوبی از پتاسیم ( هم رسیده و نیمه رسیده )

- موز خیلی رسیده درصد قند بالائی دارد.

-  به مقدار زیادی حاوی نشاسته وفیبر محلول است.

- برای کودکان ونوزادان مفید است.

-  برای کاهش وزن مناسب است چون از گرسنگی جلوگیری و مقدار چربی کمی دارد.

-----------------------------------------------------------------

- موز حاوی پتاسیم زیاد و در تنظیم فشار خون بالا موثر است.

-  برای فعالیت های انرژی  زیاد مناسب است نشاسته موجود در موزی که نیمه رسیده است

باعث محدود کردن کار هضم می شود و نسبت به غذاهای شیرین ارجح تر است وباعث بهبود

استقامت فرد می شود.

-  باعث بهبود عضلانی و استقامت می شود.

-  موز رسیده باعث بهبود شرایط فیزیکی شده وبه خوابیدن فرد کمک می کند اگر کربوهیدرات

با مقداری پروتئین خورده شود بدن را در جهت تولید سرتونین فعال کرده وباعث تسکین وآرامش

می شود.

-  بهترین میوه برای درمان کم خونی است

                                                                                            

 

نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

گوجه فرنگی یکشنبه یازدهم اسفند 1387 15:12
 
 
   گوجه فرنگی سرشار از ویتامین ب ۱ -آ - ب۲ -سی - آب - املاح و مواد معدنی از جمله
 
 کلسیم -فسفر - سدیم - پتاسیم - منیزیم - آهن - مس - روی -- ارسنیک و کبالت است   .
 
 میزان قند موجود در گوجه فرنگی ( گلوکز  وفروکتوز ) اندک بوده وعلاوه بر آن مقداری
 
 پروتئین و چربی نیز در گوجه فرنگی وجود دارد. رنگ دانه اصلی لیکوپن بوده که سبب
 
 ابعاد رنگ قرمز آن می شود پوست گوجه فرنگی حاوی مقادیر فراوان کاروتینوئید بوده که
 
 به وسیله  سلولهای روده انسان جذب می شود. و توصیه می شود این سبزی خوش طعم را
 
 با پوست میل کنید.
 
                                                                            
 
 مصرف گوجه فرنگی سبب کاهش ابتلا به سرطان لوزالمعده و پروستات - ریه - معده  وسایر
 
 انواع أن نیز مورد بحث و تحقیق است .
 
به دلیل نداشتن نمک وقند غذای مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت وفشار خون است وداشتن
 
 فیبر ومواد قندی اندک در کاهش وزن موثر است.
 
  لیکوپن گوجه فرنگی - آنتی اکسیدانی است که مانع ایجاد کلسترول بد خون می شود وبه
 
  همین دلیل از بروز حملات وبیماریهای قلبی  جلوگیری میکند  مصرف خام  گوجه سبب دفع
 
  بخش زیادی از لیکوپن موجود در آن می شود وبهتر است بیشتر پخته آنرا مصرف کنید.
 
  ضامن سلامت وشادابی پوست بدن به ویژه پوست صورت است با مالیدن آب آن به پوست
 
  صورت به مرور زمان جای جوش های کهنه و نیزلکه های قهوه ای روی پوست محو شده و
 
  لطافت وشادابی خاصی پیدا خواهد کرد.
 
  داروی مناسبی برای رفع عصبانیت های افراد است مصرف مداوم گوجه فرنگی همراه با غذا
 
  وبه صورت سالاد سیستم عصبی بدن را تقویت و أرامش رابهمراه خواهد داشت.
 
  ویتامین آ موجود در گوجه فرنگی سبب تقویت بینایی و سلامت پوست - مخاط و استخوانها
 
  می شود.                 
 
 
 
 
 
 
نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |

گریپ فروت چهارشنبه نهم بهمن 1387 9:35
                                                                                    
 
گریپ فروت میوه ای توپر  خوش طعم و مغذی است فصل آن از دیماه تا اردیبهشت است
گریپ فروت رسیده ترش وشیرین و کمی تلخ است  و دو نوع تو سرخ وسفید  دارد.
منبع غنی ویتامین c -  b1ميباشد پوست گريپ داراي مقدار زيادي پكتين است . گريپ
فروت سرشار از پكتين (الياف گياهي حل شدني است )كه به كاهش كلسترول خون كمك
ميكند گريپ فروت هاي سرخ وصورتي سرشار ازليكوپن است  و مصرف ده وعده مواد
غذائي سرشار از اين ماده سبب كاهش ۵۰ درصدي سرطان پروستات مي شود.از ديگر
مواد گياهي موجود در گريپ فروت ميتوان از اسيد فنوليك  نام برد كه مانع تشكيل نيتروزامين
مواد سرطان زا باليمونديدترپن و مونوترپن مي شود كه در جلوگيري از پيدايش سرطا ن
اثر دارند  بيو فلانوبيدها مواد ديگري هستند كه از عملكرد هورمون هايي كه باعث رشد
غده تومور ميشود جلوگيري مي كنند.
 
نكات:
 
 /   چون گريپ فروت داراي كالري كمي است نوشابه بسيار خوبي براي آنهايي است كه ميخواهند
 وزن كم كند ولاغر شوند گريپ فروت كمتر از پرتقال قند دارد.
 /   گريپ فروت داروي خواب است اگر مي خواهيد خواب خوش وسنگين داشته باشيد يك گريپ
 فروت ويا آب آنرا قبل از رفتن به رخت خواب بخوريد.
 /   گريپ فروت ضد سرماخوردگي است و تب را پايين مي آورد
 /   مهم ترين كاربرد گريپ فروت پيشگيري از بيماري قلبي است وشفابخش قلب است زيرا كلسترول
را پايين آورده  ورگها را از وجودچربيها و مواد رسوب كرده پاك ميكند و پيشرفت تصلب شرايين
را متوقف مي سازد.
 
........................................................
 
گريپ فروت را نبايد بهمراه تعدادي ازداروها خورد زيرا اثر آنها را چند برابر مي كند  اگر داروي
فشار خون مصرف مي كنيد اگر آنرا باگريپ فروت بخورد اثر دارو زيادتر شده و شخص فشار
خونش به شدت پايين مي ايد.
 
..........................................................
 
براي انتخاب گريپ فروت هاي گرد وصاف وسنگين را برداريد( چون آبدار هستند ) گريپ فروت
هايي كه پوست شان زبر بوده يا پفي و نرم هستند ويا يك طرف شان نوك تيز است نامرغوب
هستند گريپ فروت هاي براق كه دو طرف شان اندكي صاف باشد مرغوب تر ند.
                                                                                           
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
۱۰۰گرم گريپ فروت داراي  :
انرژي   ۳۰ كالري -  آب ۸۸ گرم   پروتئين  ۳ گرم  چربي ۱۳ گرم          كلسيم ۱۱/۵ ميلي گرم
فسفر ۱۲ ميلي گرم   ويتامين  آ  ۱ واحد   ب ۱ - ۲/۰ ميلي گرم  ب ۲ -  ۱/۰ ميلي گرم
ويتامين سي  ۳۰ ميلي گرم
............................................................................................................................
سلامت
 
 
 
 
نوشته شده توسط پرستو  | لینک ثابت |